TeMK:n kuskeja Nokialla

Hämeen Moottorikerho järjesti trialin SM- ja Suomen Cup-osakilpailut viikonloppuna Nokialla. Lauantaina mestaruuspisteistä kilpailivat juniorit ja sunnuntaina oli aikuisten vuoro.

Neljässä ensimmäisessä C-Super Suomen Cupin osakilpailuissa on kärkikolmikko ollut muuttumaton ja sama järjestys oli myös lauantain kilpailussa; HäMK:n Samuel Jääskeläinen ajoi voittoon, MP-Taidon Mikko von Plato oli toinen ja Tervakosken Tessa Kallio kolmas. Kallio oli ensimmäisen kierroksen jälkeen mitalisijojen ulkopuolella, mutta ajaminen parani kahdelle viimeiselle kierrokselle ja näin sarjan kokonaistilanteessa kolmospaikka vankistui ennen kahta viimeistä osakilpailua.

Lauantain kansallisissa luokissa C-Yleisen kolmanneksi ajoi TeMK:n Hanna Salmenaho. C-Vapaassa voittoon ajoi TeMK:n Jesse Kuikka, Veeti Kaunisto oli neljäs, Emma Salmenaho viides ja Atte Syrjälä kuudes.

Sunnuntain kilpailuun lähdettiin kuivissa olosuhteissa, mutta kilpailijat saivat lisä haastetta kun toinen kierros ajettiin vesi- ja raekuurojen kastelemilla kallioilla. A-luokassa MP-Taidon Sami Kymäläinen lähti kilpailuun luokkajohdossa ennen TeMK:n Leevi Paajasta. Ensimmäisen kierroksen jälkeen Kymäläinen oli neljä virhepistettä Paajasta edellä. Johtopaikkaan ei Kymäläisen ajokaan riittänyt vaan seurakaveri Leevi Lindqvist oli kiinni ensimmäisessä osakilpailuvoitossa. Lindqvist jatkoi hyvää ajoaan myös toisella kierroksella ja otti ensimmäisen voittonsa. Paajanen ajoi toisen kierroksen märät jaksot Kymäläistä paremmin ja kilpailun toinen sija tasoitti sarjan niin, että kahteen viimeiseen osakilpailuun lähdetään tasapisteistä, Lindqvistin ollessa kolmantena.

B-luokassa TeMK:n Teemu Koreemäki ajoi kilpailun voittoon ennen sarjaa johtavaa HäMK:n Tommi Kalliota ja sarjan piste-ero kaventui kahteen pisteeseen.

TeMK:n kolmoisvoittoa päästiin juhlimaan 40+ luokassa. Voittoon ajoi Ilkka Oittinen yhden virhepisteen erolla Ari Kyöstilään, Jörgen Nylundin ollessa kolmas. SM sarjassa Oittinen johtaa luokkaa täysillä pisteillä, Nylund on toisena ja Kyöstilä kolmantena.

Max Angelma oli Super cupin kolmas, MP-Taidon Niko Nurmion voittaessa luokan.

Eliitissä HäMK:n Timo Myöhänen voitti, Jussi Haapanen ajoi kakkoseksi.

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

Tessa Kallio ajoi kolmanneksi Kuva Sari Kiuru.


Leevi Paajanen A-luokan toinen.Kuva T.K.Kivinen


Ari Kyöstilä 40+ toinen.Kuva T.K.Kivinen


Lisää kuvia osoitteessa kymalainen.net